Bohemiskt bröllop i Skåne

Bröllopsfotograf Skåne. Sabina Swärd

När Sabina och Matthias skulle gifta sig blev jag så glad att jag fick vara deras bröllopsfotograf. Jag har nämligen känt Sabina i många år som ryttare både när hon ridit fälttävlan på stor häst och senare när hon bytte till islandshästar. Det kändes därför härligt att få köra till Sabina och Matthias lilla gård på landet.

Det skulle vara ett litet enkelt bröllop hade Sabina berättat innan. Bara familj och vänner hemma på gården med vigsel i trädgården. Men det är ju det här som är så härligt med att vara bröllopsfotograf. Ena dagen är jag på ett fantastisk slott med 100-talet gäster och nästa dag i en trädgård med de närmaste. Allt är lika vackert och har sin charm, glädje och kärlek.

När jag rullar in på gården upptäcker jag det fina tältet som pyntats och dekorerats av Gunillasgröna. Vigseln har på grund av blåsten flyttats in i stallet men det kändes så rätt med tanke på Sabinas bakgrund och verksamhet.

Klicka på bildspelet och följ med på deras dag.

 

 

Bröllop på magiska Sofiero

Skåne bjuder på massor av olika miljöer och olika slott. Att då få ta kamerorna med sig och arbeta som bröllopsfotograf är alltid lika roligt.När maj var som varmast, rapsen blommade och Sofiero slottspark firade rhododendrons dag, passade Sandra och Jesper på att gifta sig.  Solen värmde redan när jag tog mig till Helsingborg på fredagen för preweddingfesten på Fridas restaurang. Där möttes jag av en förväntansfull  blivande brud och brudgum. Nu skulle festen börja och hela planerandet landa.

Jag smög runt och tog bilder av mingel och konfetti och glädje. För glädje var nog det som tänkte mest på när det gäller Sandra och Jesper. Glädje och en fantastisk fest i tre dagar!  Det är något verkligt speciellt när bröllopet börjar redan kvällen före. Gästerna hinner träffa varandra och brudparet hinner prata med de flesta.

På lördagen så återvände jag till förberedelserna på hotell Vi Helsingborg. Tjejerna med Sandra gjorde sig iordning  i sviten och det var så fint. Jag gillar att få följa förvandlingen till brud. Hos Sandra var det lugnt och mysigt.  Men jag gillar också att springa över till killarnas förberedelser. Där var det rörigt och stökigt och jag undrade om de skulle bli klara i tid. Men det blev vi och rusade ut på gatan för att få några bilder inne i stan innan det var dags att köra till Vikenför vigsel. Och även om jag hann i tid så var det precis på minuten. För det var trångt i Viken och massor av folk. Så jag störtade in i kyrkan för att hinna få lite bilder före brudparet. Puh!

Sedan fortsatte vi med porträttfotografering i Viken och parken runt Sofiero i fantastiskt sommarväder. Folk satt överallt i parken och hade picknick medan vi försökte hitta fina bilder. Jag älskar verkligen att försöka få fina porträttbilder men fnissade när vi hela tiden stötte på turister som ville gratulera brudparet.  Samtidigt är det en del av dagen, alla människor och alla möten. Och inte minst alla leenden som möter ett vackert brudpar.

Kvällen fortsatte sedan med mingel och middag inne på Sofiero slottsrestaurang.

Helgen avslutades sedan med brunch på söndagen för de gäster som stannat kvar.

 

Fridas restaurang i Helsingborg

bröllopsfesten startade med en smäll på fredagen

Bröllop Helsingborg

 

 


På lördagen började dagen på vackra hotell V i Helsingborg innan det var dags för vigsel och senare en fantastisk fest med massor av tal för brudparet.  Bröllopsporträtten hann vi ta lite grann nere vid havet i Viken och senare även på Sofiero.

Sandra och Jesper träffades när båda var ute med respektive kompisgäng en lördagkväll för fyra år sedan. Efter den lördagen så blev det en träff redan på  tisdagen efter. Båda menar att det var lite ”klick” i samband med dejten. Två år senare så friade Jesper.

Bildspel här men oxå möjlighet att se fler (många fler) bilder längre ner i bloggen

 

 

 

 

 

 

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures

 

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures


bröllopsfotograf Vikens kyrka

bröllopsfotograf nygifta på skylten på bilen

 

bröllopsfotograf i bokskogen vid Sofieroslott

bröllopsfotograf med brudsällskapet i parken

Sofiero slott med blommor är platsen för bröllopsfotograferingen

bröllopsfotograf Sofiero slott

bröllopsfest på Sofiero restaurang. BröllopsfotograF

 

bröllopsfotograf

 

Bröllop på Österlen

Jag visste inte vad som väntade mig när jag körde ner mot Ystad för att fotografera My och Nicks bröllop. Det var en sen bokning och jag hade bara fått lite info från Nick. Så med lite spänning körde jag ner och hamnade på en privat gård med en alldeles fantastisk lada. Det var vänner till My som ställde upp med lokal precis utanför Köpingbro. En gammal kvarn vid forsen har förvandlats till festlokal.

När jag kom ner så var förberedelserna i full gång. Rosa ballonger hängdes upp, tal skrevs och baren fixades. Vigselplatsen på det gamla kvarnstenen förbereddes. ( Det är så bra att komma i god tid för då kan jag påverka hur paret ska stå så gästerna kan se dem)

Det blev en väldigt fin eftermiddag med My och Nick  och deras vänner och familjer. Brudparet verkligen strålade när de kom gående över den lilla bron in till trädgården för vigseln. Alla vänner stod samlade under de stora träden. Och barn sprang runt omkring och lekte för att sedan samlas för vigseln. Efter gratulationer så gick vi ut på fälten och vikingagravarna och fotograferade. Fantastiska svenska vyer, innan det var dags för paret att gå in och fira med sina vänner.

My och Nick bor i Sydney idag men kom till Skåne för bröllopet.

– svenska bröllop är lättsammare och mera anspråkslösa menade Nick och My’s familj har haft sommarhus i Ystad så för My var det naturligt att tänka sig ett bröllop här.

Paret träffades 2009 i Mexico. Nick var ute och reste och surfade medan My studerade på universitetet i Monterey.  De umgicks under intensiva veckor där för att sedan resa åt varsitt håll. Men några månader senare beslöt sig My för att resa till Sydney och träffa Nick igen. Och på den vägen är det..

 

Bildspel här.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial