aug
06
18

Bröllop på magiska Sofiero

Prewedding party

Skåne bjuder på massor av olika miljöer och olika slott. Att då få ta kamerorna med sig och arbeta som bröllopsfotograf är alltid lika roligt.När maj var som varmast, rapsen blommade och Sofiero slottspark firade rhododendrons dag, passade Sandra och Jesper på att gifta sig.  Solen värmde redan när jag tog mig till Helsingborg på fredagen för preweddingfesten på Fridas restaurang. Där möttes jag av en förväntansfull  blivande brud och brudgum. Nu skulle festen börja och hela planerandet landa.

Jag smög runt och tog bilder av mingel och konfetti och glädje. För glädje var nog det som tänkte mest på när det gäller Sandra och Jesper. Glädje och en fantastisk fest i tre dagar!  Det är något verkligt speciellt när bröllopet börjar redan kvällen före. Gästerna hinner träffa varandra och brudparet hinner prata med de flesta.

Bröllopsdag och bröllopsfotografering

På lördagen så återvände jag till förberedelserna på hotell Vi Helsingborg. Tjejerna med Sandra gjorde sig iordning  i sviten och det var så fint. Jag gillar att få följa förvandlingen till brud. Hos Sandra var det lugnt och mysigt.  Men jag gillar också att springa över till killarnas förberedelser. Där var det rörigt och stökigt och jag undrade om de skulle bli klara i tid. Men det blev vi och rusade ut på gatan för att få några bilder inne i stan innan det var dags att köra till Vikenför vigsel. Och även om jag hann i tid så var det precis på minuten. För det var trångt i Viken och massor av folk. Så jag störtade in i kyrkan för att hinna få lite bilder före brudparet. Puh!

Sedan fortsatte vi med porträttfotografering i Viken och parken runt Sofiero i fantastiskt sommarväder. Folk satt överallt i parken och hade picknick medan vi försökte hitta fina bilder. Jag älskar verkligen att försöka få fina porträttbilder men fnissade när vi hela tiden stötte på turister som ville gratulera brudparet.  Samtidigt är det en del av dagen, alla människor och alla möten. Och inte minst alla leenden som möter ett vackert brudpar.

Kvällen fortsatte sedan med mingel och middag inne på Sofiero slottsrestaurang.

Helgen avslutades sedan med brunch på söndagen för de gäster som stannat kvar.

Fridas restaurang i Helsingborg
bröllopsfesten startade med en smäll på fredagen

Bröllop Helsingborg


På lördagen började dagen på vackra hotell V i Helsingborg innan det var dags för vigsel och senare en fantastisk fest med massor av tal för brudparet.  Bröllopsporträtten hann vi ta lite grann nere vid havet i Viken och senare även på Sofiero.

Sandra och Jesper träffades när båda var ute med respektive kompisgäng en lördagkväll för fyra år sedan. Efter den lördagen så blev det en träff redan på  tisdagen efter. Båda menar att det var lite “klick” i samband med dejten. Två år senare så friade Jesper.

Bildspel här men oxå möjlighet att se fler (många fler) bilder längre ner i bloggen

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures
foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures

foto: Lotta Gyllensten/LottaPictures


bröllopsfotograf Vikens kyrka

bröllopsfotograf nygifta på skylten på bilen

bröllopsfotograf i bokskogen vid Sofieroslott

bröllopsfotograf med brudsällskapet i parken

Sofiero slott med blommor är platsen för bröllopsfotograferingen

bröllopsfotograf Sofiero slott

bröllopsfest på Sofiero restaurang. BröllopsfotograF

bröllopsfotograf

PREVIOUS POST
NEXT POST
Sök