Genom åren har jag haft förmånen att medverka i ett flertal böcker.  Det är roligt med dessa längre projekt.

Hör gärna av dig om du funderar på en samarbetspartner  och eller fotograf till din bok!

Casparssons ridråd : dressyr, hoppning, linlöpning, tömkörning

Detta är en unik bok av en nestor i ridkunskap. Den är skriven för tränare och ryttare som vill utvecklas inom dressyr, hoppning och/eller fälttävlan.

I över 40 år har Göran Casparsson undervisat i ridkunskap och haft stort inflytande på en lång rad kända ryttare som gått i hans lära, bland andra Kyra Kyrklund och Peter Eriksson, vilka nu sprider hans kunskap vidare.

Unghästar : från fölstadiet upp till fem år, hantering, inridning och träningsfysiologi

Här får du råd om den spännande och händelserika vägen från föl till en sund och positiv färdig häst! När första upplagan utkom år 1999 var det första gången som information fanns samlad om kroppslig utveckling, sjukdomar, rätt hantering, inridning och konditionsträning av unghästar.

Hästars hälsa och sjukdomar

Kan hästar få borrelia? Vilka växter är giftiga för hästar? Hur behandlas mugg? Hur mycket vikt orkar hästar bära? Ingen fråga är för stor eller för liten för att platsa i Hästars hälsa och sjukdomar.

Utbildning av den unga hästen

Det svenska sättet att utbilda unghästar ligger till grund för alla framgångar som våra ryttare haft under åren, såväl i Sverige som på kontinenten.

Första kaninboken

Många barn vill ha ett alldeles eget djur att pyssla om. Då passar en kanin bra som förstadjur, antingen du bor i en lägenhet, i villa eller på en gård.

Första ridboken

Är du en av alla de tjejer och killar som drömmer om att börja rida? Här lär du dig hästens olika gångarter och hur du ska styra hästen åt olika håll med vikt och tyglar. Du lär dig också de olika ridvägarna, som volter och serpentiner. Du får veta vilka kläder som är behagliga att rida i, hur du gör för att trava, galoppera och hoppa.

Första hundboken

Första hundboken är en första introduktion i hundarnas värld, skriven och ritad för alla hundtokiga barn och ungdomar. På 24 fullmatade uppslag i ord, fotografier och teckningar, får barnen en inblick i hundens värld från vargen till tama raser med olika användningsområden.

A Tavola!

Jag älskade min mormors kåldolmar. Sådana får man inte längre. Men min mormor lärde sig aldrig att äta spaghetti trots att min mor gifte sig med en italienare och att mormor blev 95 år gammal.

Dressyrens grunder - The View from C

DRESSYRENS GRUNDER är en ypperlig bredvid-bok till reglementet - ett måste för varje dressyrdomare, dressyrdomaraspirant m.fl

Sök