Varför behöver man en bröllopsfotograf?

Hur är det att fotografera bröllop?

Dessa är några av de frågor som jag får när jag berättar att jag tar uppdrag bröllopsfotograf. För det första för att det är så roligt brukar jag säga. Det är en riktig förmån och ett stort förtroende att få följa en så viktig dag. För det andra är det en härligt med en dag som innehåller vissa givna saker, ritualer men som kan utformas på så många olika sätt.

Men den viktigaste anledningen är ju ni.

Ni som gifter er. Jag är fotograf för jag tycker om att fotografera och för att jag gillar människor. Därför vill jag berätta om er dag i bilder.

På ett bröllop finns ju allt!

Det är ett nervöst brudpar. Där är släkt och vänner och nervösa föräldrar, farföräldrar,  ibland barn med spring i benen och fjärilar i magen. Saker händer  hela tiden, både planerade och oplanerade.

Buketter som glöms att hämtas, ringar som saknas.

Bilar som inte startar. Barn som vägrar gå in i kyrkan. Ja allt möjligt har jag varit med om.

Det är möten mellan nya vänner och gamla vänner. Det är förälskelse, tåraroch skratt. Det är helt enkelt en väldigt rolig dag. Och jag har förmånen att få vara med!

På en liten hörna får jag vara med och berätta om dagen i bilder  och kanske fixa lite annat som sy ihop en klänning, knyta en slips, ge en kram när nerverna dallrar, rädda en katastrof, torka en tår, fnissa med i ett tal. Styra upp gruppbilder.Att vara bröllopsfotograf innebär väldigt mycket mer än att “bara ta lite bilder”. Så det är härligt att vara med under en bröllopsdag oavsett om den är i Skåne, på vackra Ven, underbara Österlen eller någon helt annan stans. Se gärna mer bilder i gallerierna.

Brudtärna röker gömd bakom kyrkan medan brudparet lyckönskas. Bröllop vid Örtofta kyrka, Bröllopsfotografering vid slottet

Bilder som får dig att le ända in i framtiden

För mig innehåller en bröllopsfotografering mer än porträttfotograferingen. Jag älskar att hitta några unika porträttbilder för just er. Hitta något som gör att ni tycker att den bilden säger så mycket om dagen. Jag letar ljus och plats. Lyssnar på er!
Men utöver det är det spontana bilder av er och era vänner. Jag gillar att få hänga runt och se vad som händer.Och hoppas att det varken regnar eller stormar för mycket.

Fast ibland gör det ju just det! Regnar eller snöar just när man inte vill det.
Men fokusera inte på det. Det är fint med regn också.

Sök