Att berätta om er dag i bilder

Varför behöver man en bröllopsfotograf? Varför arbetar du som bröllopsfotograf?

Frågor som jag hör då och då när jag berättar att jag tar uppdrag att fotografera bröllop. För att det är så roligt brukar jag säga. Det är roligt att få följa en så viktig dag. Det är härligt med en dag som innehåller precis som teatern vissa givna saker, ritualer men som kan utformas på så många olika sätt.

Det viktiga på en bröllopsdag är ju personerna! Det är oftast ett nervöst brudpar. Det är släkt och vänner. Det kan vara nervösa föräldrar,farföräldrar,  ibland barn med spring i benen och fjärilar i magen. Det händer saker hela tiden, både planerade och oplanerade. Buketter som glöms att hämtas, ringar som saknas. Bilar som inte startar. Barn som vägrar gå in i kyrkan. Ja allt möjligt har jag varit med om.

Det är möten mellan nya vänner och gamla vänner. Det är förälskelse, tåraroch skratt. Det är helt enkelt en väldigt rolig dag. Och jag har förmånen att få vara med!

På en liten hörna får jag vara med och berätta om dagen i bilder  och kanske fixa lite annat som sy ihop en klänning, knyta en slips, ge en kram när nerverna dallrar, rädda en katastrof, torka en tår, fnissa med i ett tal. Styra upp gruppbilder.Att vara bröllopsfotograf innebär väldigt mycket mer än att “bara ta lite bilder”. Så det är härligt att vara med under en bröllopsdag. 

Bilder som får dig att le ända in i framtiden

För mig innebär bröllopsfotografering mer än porträttfotograferingen. Även om jag älskar att hitta några unika porträttbilder för just er. Helst något som gör att ni tycker att den bilden säger så mycket om dagen. Jag letar ljus och plats. Lyssnar på er!
Och hoppas sedan att det varken regnar eller stormar för mycket.

Fast ibland gör det ju just det! Regnar eller snöar just när man inte vill det.
Men fokusera inte på det. Det är fint med regn också.

Sök