jan
21
18

Drottningen Klimke kom till Flyinge

Igår hade häst- och ridsportvänner från hela landet och från alla ridsportens discipliner,”julafton” på Flyinge ridsportcenter när den mycket populära ryttaren Ingrid Klimke kom för att hålla clinic. Ingrid som är Europamästare i fälttävlan men även rider internationell dressyr och hoppning bjöd på en oerhört inspirerande clinic. Det var helt fullt i ridhuset, ca 2400 personer som alla ville se världstjärnan.

Och vilken clinic det blev. Ödmjukt men med pondus och humor lotsade Ingrid oss igenom sin rid- och träningsfilosofi.

Bilden som kommer fram handlar om att vara tydlig, noggrann och att lyssna på din häst. Att värma upp ordentligt med alla hästar, gärna över cavaletti. Få hästen att stretcha, använda ryggen och bli eftergiven och mjuk innan det är dags att fortsätta träningen.

Ledordet var att vara noggrann. Hela tiden, med allt. Från att hålla linjen som du tänkt dig som ryttare, att hästen väntar på din hjälp och svarar som du vill. Slarva inte!

Låga händer, små rörelser och hela tiden att ge efter i halvhalten, ta och ge.

Mycket arbete över cavaletti oavsett hästens utbildningsnivå eller disciplin.

Lite bilder från delar av clinicen.

Deltagande hästar och ryttare se nedan.

Ingrid Klimke håller clinic på Flyinge.

Mycket folk på plats.

Information om ekipagen som rider på clinicen från pressmeddelandet.

Grupp 1

Linn Larsson : Linn fyller år den 20 januari och firar på bästa sätt genom att vara med och rida för Ingrid, Linn har en tysk beridarexamen, tävlat upp till Intermediare II dressyr, driver idag ML Dressage tillsammans med sin sambo Martin Umareus. Hon rider den 4 åriga Aqua som är ett sto e Tomahawk – Skovens Rafael, ägs o uppfödd av Lena Nyström.
Michaela Långberg: Michaela har gått unghästutbildningen och går Beridarprogrammet på Flyinge och rider på hästen Amarit som är hennes egen. Amarit är en 5 årig valack e: Hamilton – Voltaire. Michaela tävlar i både dressyr, fälttävlan och hoppning.

Grupp 2

Yvonne Österholm: Yvonne är en flitig unghästryttare i dresyr som vi tidigare sett vid många avelschampionat och unghäst-VM. Yvonne rider på stoet Dorina ,SWB som är 7 år i år och ekipaget placerade sig på en 3:e plats i dressyrfinalen för 6 åringar under Breeders Trophy i höstas. Dorina är e: Belissimo M – Don Schufro som ägs och är uppfödd av Per-Arne Persson.
Pernilla André: Pernilla är diplomerad A-tränare i dressyr och har haft stora framgångar internationellt. Idag sitter hon på hästen Cash Flow som placerade sig på en 2:a plats under Breeders Trophyför 6 åringar i höstas. Cash Flow är en valack e: Cashmir – Don Romantic som är ägd och uppfödd av Eva Cavell.

Grupp 3

Ebba von Essen: Ebba är en mycket skicklig svensk dressyrryttare som ofta syns i de större tävlingsammanhangen och  hon har  många meriter internationellt. Hon rider på Machaco, ekipaget placerade sig som 4:a under finalen av Breeders Trophy för 6 åringar, ekipaget tog även hem segern i Champion of the Winners på Friends Arena som 5 åring. Machaco är en hingst född 2011 e: Maserati – Camaro M uppfödd och ägd Jeanette Joelsson.
Per Sandgaard : Per är den danske mästaren och OS-tian som blev svensk medborgare och klev rakt in i det blågula dressyrlandslaget. Per rider på hästen Charmeur är född 2007 e Krack C – Gribaldi och ekipaget har flertalet placeringar och segrar i Grand Prix. Uppfödd av AJ Groen och ägs av Arphus Gård.

Grupp 4

Aminda Ingulfson: Aminda är lärare både på gymnasiet och på unghästutbilningen på Flyinge. Hon har själv utbildat sig på flera av Flyinges utbildningar genom Hippologigymnasiet, varit stipendiat och gått Beridarprogrammet. Aminda är en aktiv fälttävlansryttare och rider stoet Hot Cup VH som är 9 år e Blue Horse Hotline – Corrado WL som ägs av ryttaren och är uppfödd av Västra Hoby stuteri.
Ingrid Klimke: Ingrid själv behöver nog inte någon större presentation. Ingrid har lånat hästen Fecybell som ägs av Maria Gretzer. Fecybell är ett sto e Carambole – Sjapoo och född i Holland.

Grupp 5 ( inga bilder från detta)

Niklas Lindbäck: Niklas är en väl anlitad unghästutbildare och har tillsammans med hästarna Mister Pooh, Cendrillon och Focus Filiocus en plats i det svenska fälttävlanslandslaget. Niklas har bland annat representerat Sverige vid EM, VM, OS. Några av Niklas största framgångar hittills är en seger på Unghäst VM 2006, 5:a på prestigefyllda Badminton 2011, samt att han var bästa svensk med en individuell 4:e plats och tog silvermedalj med laget på EM 2013 och 2017. Focus Filiocus som Niklas rider är en 11 årig valack e Feliciano – Be My Chief xx och är uppfödd och ägs av familjen Albertsson.

Hanna Berg: Hanna ingår i de svenska fälttävlanslandslaget med hästen Quite Survivor som är 13 år e Quite Easy – Labrador.  Hästen är uppfödd av Hannas föräldrar och ägs av Hannas lilla syster Matilda, så det kan man kalla en familjeprodukt. Hanna och Quite Survivor var dessutom första reserv till EM i Strzegom.

Malin Josefsson:  Hon rider på sin häst Allan V som är en 8 årig valack e Lucky Point – Irco Mena som är uppfödd av Malins föräldrar. Allan har alltid varit väldigt busig och älskar att bocka. Allans bästa egenskap är att han älskar att stå rampljuset, det är på tävlingsbanan med alla blickar på sig han blir som mest fokuserad.

PREVIOUS POST
NEXT POST
Sök